ViaDia Espoo ry

Toiminta

Teemme diakoniatyötä aineellisen, henkisen ja hengellisen hädän lieventämiseksi sekä päihteettömän elämäntavan edistämiseksi pääkaupunkiseudulla. Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kohderyhmän kanssa. Ruokailut ja työ syrjäytyneiden parissa tarjoaa rikos-ja päihdetaustaisille matalankynnyksen päästä kiinni päihteettömään elämään ja tuo päiviin toivottua ohjelmaa.


Ehkäisevä päihde -ja kriminaalityö

Tiistaisin ja torstaisin klo 12.00 -16.00 ruokailu ja vertaistukiryhmät päihde -ja rikostaustaisille Matinkylän vanhalla ostarilla, Kaivon tiloissa, Os. Matinkatu 22. Keskiviikkoisin kierrämme asumispalveluyksiköissä pääkaupunkiseudulla. Tarjoilemme lämpimän ruoan lisäksi pullakahvit, jaamme ruokaa ja vaatteita kotiinviemisiksi.
ViaDia Espoo ry kehittää tukitoimintaa vankeusaikana sekä tukee jatkopolkua vankilasta siviiliin. Ota yhteyttä jos tarvitset paikkaa, jossa voi suorittaa koevapautta tai yhdyskuntapalvelusta.

Yhdenvanhemmanperheet ja monikulttuurinentyö

ViaDia Espoo ry järjestää toimintaa yhden vanhemman perheiden arjen tukemiseksi ja maahanmuuttajien kotoutumisen tukemiseksi.

Ruoka-aputyö

Tarjoilemme 40-200 lämmintä ateriaa ympäri vuoden riippuen viikosta ja paikasta. Lisäksi ViaDia Espoo ry jakaa Eu-ruokaa. Ruoka-aputyön asiakaskunta koostuu eri-ikäisistä espoolaisista. Joukossa on työttömiä, eläkeläisiä, päihde -ja rikostaustaisia, maahanmuuttajia ja opiskelijoita, lisäksi myös lapsia ja lapsiperheitä.

Toiminnan alusta lähtien joulunajan tapahtumat ja yksinäisille sekä syrjäytyneille ihmisille järjestetyt joulujuhlat ja ruokailut ovat tärkeässä osassa. Olemme vuosittain keränneet yksityisten lahjoittamilla varoilla yli 300 pakettia, joihin on pakattu hygieniatuotteita, uusia lämpimiä vaatteita tai suklaata.

Ruokatarjoilu on monelle lähimmäiselle ainoa päivittäinen jopa viikon ainoa kunnon lämmin ruoka. Useille se on ainoa säännöllinen sosiaalinen tapahtuma, jonka kautta voi löytää uusia ystäviä ja mielekkyyttä elämään. Ruoka-aputyön seurauksena monen kävijän elämänlaatu paranee ja yhteiskunnasta syrjäytyminen katkeaa.

Virkistystoiminta

ViaDia Espoo ry järjestää syrjäytyneille ja  vähävaraisille retki -ja leiritoimintaa.