ViaDia Pohjois-Savo ry

VARIKKO POHJOIS-SAVO-HANKE

elyeu

ViaDia Pohjois-Savo ry käynnistää Varikko Pohjois-Savo, kuntouttava päivä- ja työtoimintamalli -projektin (ESR) vuosille 2015-2017. Varikko Pohjois-Karjala ja Varikko Etelä-Savo käynnistyvät samanaikaisesti.

Yhteistyössä kuntien sosiaalihuollon ja terveys- ja kuntoutuspalvelujen, työ- ja elinkeinohallinnon sekä rikosseuraamuslaitoksen kanssa kehitetään uusia, syrjäytyneitä saavuttavia, omaehtoisia ja aktivoivia toimintamalleja ja asiakkaiden tarpeista lähteviä matalan kynnyksen palveluja. Pohjois-Savosta hankkeessa ovat mukana Kuopio, Karttula, Siilinjärvi, Suonenjoki ja Varkaus.

Varikoilla halutaan tukea erityisesti väestöryhmiä, joiden sosiaalinen osallisuus on uhatuin ja jotka tarvitsevat työ- ja toimintakyvyn parantamista ja sosiaalisen osallisuuden tukemista, ennen kuin työllistyminen avoimille työmarkkinoille on mahdollista. Näitä ryhmiä ovat mm. pitkäaikaistyöttömät- ja asunnottomat, rikoskierteissä olevat, maahanmuuttajat, romanit sekä perusasteen jälkeistä tutkintoa vailla olevat henkilöt.

Hankkeen tuloksena syntyvää Varikko – matalan kynnyksen päivä- ja työtoimintamallia sekä sosiaalista isännöintiä on tarkoitus jatkossa tuottaa palveluna, jota kunnat voivat ostaa ViaDia –yhdistyksiltä. Varikko-mallia voi soveltaa myös valtakunnallisesti.

ViaDialta mukana hankkeessa:

 

 Tino Grönfors Tino Grönfors
Ohjaaja (Siilinjärvi)
044 779 3888
tino.gronfors(at)viadia.fi
Harri Miettinen Harri Miettinen
Vastaava ohjaaja (Varkaus)
050 441 3465
harri.miettinen(at)viadia.fi
Terhi Kröger Terhi Kröger
Ohjaaja, sosionomi (Suonenjoki)
050 566 2820
terhi.kroger(at)viadia.fi
 Helena Tuomilinna Helena Tuomilinna
Asumispalvelut ohjaaja (Karttula)
044 384 6201
 Juha Heiskanen Juha Heiskanen
Ohjaaja, Fysioterapeutti (Kuopio)
040 526 2144
juha.heiskanen(at)viadia.fi