ViaDia Turku ry

Blogi

 

tuhkimo

14.12.2017

Joulu tulee myös ilman hössötystä ja suurempia valmisteluja. Vaikka et ehtisi tekemään kaikkea mitä olet suunnitellut, tulee joulu silti.

Kiitos kaikille ihanille työkavereille ViaDialla ja Turun Vapaaseurakunnassa työkaveruudesta! On ollut ihan huippujuttu olla mukana tiimissänne tekemässä hyvää toisille. En milloinkaan osannut edes uneksia tällaisesta työstä ja työympäristöstä. 🙂

Työ täällä ViaDiassa jatkuu vapaaehtoistyön merkeissä. Tulen ruokajakeluun kerran kuussa ja neulon halukkaille huivikampanjan huiveja sekä askartelen tulitikkurasioita lisää. Työnhakukin helpottaa, kun saan lisätä ansioluettelooni tämän rikkaan työkokemuksen järjestötyöstä.

Tervetuloa työttömien joulutapahtumaan la 23.12.2017 Logomoon! Luvassa ruokaa ja ohjelmaa.

Nokka kohti uusia tuulia,

Laura

 

6.11.2017

Ihanaa, joulunalusaika on kohta käsillä. Saa neuloa joululahjoja ja leipoa, sekä hiljentyä kuuntelemaan luontoa, itseä ja Jumalaa.

ViaDia kerää taas lahjoja varattomien perheiden lapsille, Tervetuloa tuomaan oma pakettisi meille! Tai osta ViaDian oma tulitikkurasia, jonka tuotosta osa menee partiolle ja loput diakoniatyöhön. Vielä ehdit mukaan huivikampanjaan. Neulotaan huiveja ViaDian hyväksi. Voit myös ostaa meiltä valmiin huivin pakkasella palvelemaan.

Lapsuuden jouluista muistuu mieleen korkeat lumikinokset, jotka ulottuivat aina korviin asti. Pimeinä talviaamuina vain lumi valaisi pihatienoota ja tienvieriä. Satumaiset joulut Mikkelissä; ja äiti, joka aloitti jouluvalmistelut usein jo syyskuussa leipoen ja suursiivoten. Enkelikellot kilkattivat aina lokakuusta loppiaiseen saakka. Korkea kuusi koristi korkeaa olohuonetta. Me lapset aina aattoaamuna koristelimme joulukuusen. Isä antoi meille tyttärille ja äidille usein koruja lahjaksi. Se oli hänen tapansa kiittää kuluneesta vuodesta. Kaikista meistä perheenjäsenistä äiti odotti pakettiaan eniten. Juuri äiti oli eniten jouluihminen. Hän nautti hiljaisuudesta ja joulumusiikista. Hän iloitsi siitä, että sai tehdä joulua meille muille perheenjäsenille.

Joulu on kiitoksen aikaa. Se on aika hiljentyä ajattelemaan ja muistelemaan Jeesusta, muistelemaan ja muistamaan rakkaita läheisiä. Se on aika levätä ja nauttia hyvästä ruuasta rakkaiden kanssa yhteisessä ruokapöydässä. Voimme kiittää niistä hetkistä ja läheisistä, jotka ovat tehneet kuluneesta vuodestamme ikimuistoisen. Voimme kiittää uusista ihmissuhteista ja kaikesta siitä hyvästä, mitä olemme osaksemme saaneet. Tänä vuonna haluan kiittää siitä, että olen saanut olla terveenä.

ViaDia kiittää kaikkia vapaaehtoisia heidän työpanoksestaan diakoniatyön hyväksi. Kiitos myös kaikille uusille jäsenille osallistumisesta yhdistyksen toimintaan.

Joulua odotellessa,

Laura

 

17.10.2017

Osallistuminen Hope -tapahtumaan tänä vuonna avasi silmäni, ja sydämen. Olin mukana Emmin sisustustiimissä ja meillä oli todella hauskaa, vain kivoja työtehtäviä. Mukaan tarttui molemmat myynnissä olleet levyt ja iloinen mieli. Oli ilo laulaa muiden mukana Sigyn -salissa bändin uusia ja vanhoja kappaleita.

Tämän syksyn aikana olen ollut mukana monenlaisessa Vapaaseurakunnan ja ViaDian tapahtumassa. Päivä ViaDialla alkaa aamuisin usein kahvikupposen ääressä. Menneenä torstaina 12.10 illalla menin tutustumaan pienryhmään nimeltä Hope Luova, jossa järjestettiin vapaamuotoinen levyraati. Ryhmän musiikkimaku vaihteli laidasta laitaan. Maanantaisin kerran kuussa kirkolla kokoontuu ”Kirja & Käsityö” -ryhmä, jossa oon mukana. Siellä luetaan Caroline Leafin kirjaa Kytke aivosi päälle ja mukaan saa ottaa kutimen. Joka toinen tiistai mut voi tavata Ystäväkahvilassa. Keskiviikkoisin meillä on Jussin kanssa palaveri. Hän on hauska esimies. Keskiviikkoisin oon myös mukana Äiti -lapsipiirissä auttavana kätenä. Noin kerran kuussa lauantaisin ruokajakelun aikaan työtehtävät vaihtelee tilanteen mukaan. Muina päivinä ja työtunteina yritän keksiä ViaDialle uusia tulonlähteitä ja hoidan muita minulle annettuja tehtäviä.

Täällä ViaDialla aina muistetaan rukouksessa niitä, joilla on vaikeaa. Täällä otetaan helposti mukaan toimintaan, ja kannustetaan kohti omia päämääriä. Se tuntuu hyvältä. Rukoileminen antaa voimaa, ja parantaa. Rukouksen jälkeen on kevyempi olo. Tiesitkö, että sinäkin voit jättää Vapaakirkolle nimettömän rukouspyynnön? Tai tuu Jumikseen joka sunnuntai.

Iloisella mielellä kohti uusia seikkailuja,

Laura

 

6.9.2017

Ihanan ihmeellistä olla töissä taas pitkän kesäloman jälkeen. Luonto on kohta kauneimmillaan ja uimavedet jäähtyneet, mutta eivät jäätyneet.

Oletko kiinnittänyt huomiota kuinka moni aamulla vastaantuleva ihminen hymyilee, tai tervehtii? Onko meillä niin kiire, ettemme ehdi sanoa huomenta? Kuinka kivalta tuntuisikaan saada vastatervehdys ventovieraalta?

Facebookissa sen sijaan voidaan ”jutella” vaikka kuinka monta kertaa saman päivän aikana. Kuinka moni Facebookin henkilöistä on oikeasti omassa elämässään kovin yksinäinen tai vailla kahviseuraa kasvotusten?

Hopeseurakunnan Ystäväkahvila, Äiti -lapsipiiri, Yhteyspiiri ja Aikaa meille -parisuhdeilta kokoavat ihmisiä kohtaamaan toisiaan kasvotusten.

Värikäs syksy näkyy luonnon ja käsityölankojen väreissä. Ilahduta ystävää teettämällä hänen näköisensä huivi Turun ViaDialla. Tuotto, 25 €, menee lyhentämättömänä kirkon diakoniatyöhön. Tämä ”huivikampanja” kerää käsityönharrastajat yhteen. Kutojat tekevät vapaaehtoistyötä ja samalla ViaDian Turun yhdistys saa uudenlaista näkyvyyttä kaupungin katukuvassa.

Meillä Tuureporinkadulla on taas Ruokajakelu 16.9 klo 12 alkaen, Tervetuloa!

Teetkö joka päivä yhden asian, mikä saa sinut hyvälle tuulelle? Tehdään arjesta omannäköinen, yhdessä!

Leppoisia neulonta- ja kirjanlukuhetkiä syksyn sadesäällä toivottaen,

Laura Nokkoudenmäki

järjestötyöntekijä

ViaDia Turku ry

 

30.6.2017

Kesäinen tervehdys

Ihanaa, kevät on vaihtunut kesään, ja muuttolinnut palanneet. Kuluneet touko- ja kesäkuun olen saanut tutustua ViaDian toimintaan Turussa. Minut on otettu töihin ViaDialle auttavaksi kädeksi mukaan tapahtumiin ja markkinointityöhön. Ilokseni olen saanut huomata ”löytäneeni kotiin”, kuten seurakuntalaisilla on tapana sanoa.

Voin allekirjoittaa yhdistyksen toiminnan arvon, rakkauden lähimmäiseen. Sitä toteutetaan tarjoamalla aineellista, henkistä ja hengellistä apua sitä tarvitseville ja hädässä oleville, täällä Turun seudulla. Meistä jokainen voi joskus, tilapäisesti tai pidempään, tahtomattaan; olla työtön tai rahaton. Lapsiperheet elävät köyhyydessä, vanhuksilla ei välttämättä ole varaa siirtyä yksityisen palvelutalon asiakkaiksi.

Meillä täällä ViaDialla Turussa on Ystäväkahvila meitä kaikkia varten. Se kokoontuu osoitteessa Tuureporinkatu 10, Hope -kahvilan tiloissa, pari kertaa kuukaudessa. Uudet ja vanhat ystävät löytävät toisensa ja voivat vaihtaa kuulumisia. Ystävänpäivä on joka päivä, ei vain 14. helmikuuta.

Rakas lähimmäinen, tuo vanhat kirpputorille menossa olevat vaatteesi meille, ViaDialle, niin annamme ne kiertoon, vaatteita tarvitsevalle ystävälle. Voit myös tukea diakoniatyötämme lahjoittamalla kauttamme tarpeettomiksi käyneitä huonekaluja tai kodinkoneita niitä tarvitseville. Seuraa tiedotustamme kotisivuillamme ja Facebookissa. Tulossa on monenlaista tekemistä kanssaihmisten auttamiseksi.

Jokainen voi olla mukana auttamassa haluamallaan tavalla, tämän kaupungin parhaaksi.

Mukavaa, ja lämmintä kesää toivottaen,

Laura Nokkoudenmäki                                                                                                                       järjestötyöntekijä

p. 050 3739 442