ViaDia Turku ry

Menneitä tapahtumia

Paavo Juntunen ViaDia Turku ry:n järjestötyöntekijäksi

Paavo Juntunen ViaDia Turku ry:n järjestötyöntekijäksi

 

Kuka olet?

 

Nimeni on Paavo Juntunen. Olen ViaDia Turku ry:n uusi osa-aikainen järjestötyöntekijä. Olen Ylöjärveltä kotoisin, mutta päätin muuttaa Turkuun opiskelujeni jälkeen. Opiskelin yliopistossa espanjalaista filologiaa. Kielet ovat aina olleet lähellä sydäntäni, koska ne ovat loistava keino oppia uusia ajattelutapoja ja auttaa ihmisiä ymmärtämään toisiaan. Vapaa-aikanani tykkään opiskella uusia kieliä, kävellä metsissä ja harjoitella capoeiraa sekä nuorallakävelyä.

 

Miten löysit tiesi ViaDia Turku ry:hyn?

Asuttuani noin seitsemän vuotta ulkomailla päätin muuttaa Suomeen vaimoni kanssa, ja sillä hetkellä Turku tuntui mielenkiintoiselta paikalta elää. Päätös osoittautui oikeaksi, sillä olemme olleet alusta asti ihastuneita Turkuun. ViaDia Turku ry järjestönä ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta kun näin työpaikkailmoituksen, tunnistin itseni nopeasti siihen sopivaksi.

 

Mitä teet tällä hetkellä ViaDia Turku ry:ssä työksesi?

Työnkuvani on laaja ja vaihteleva. Järjestän ja suunnittelen ViaDia Turku ry:n ruoka-apua, osallistun vanhustyöhön esimerkiksi vierailemalla ja avustamalla vanhuksia, avustan kirkon henkilökuntaa lapsiperheille tarkoitetuissa aktiviteeteissa ja olen mukana ViaDia Turku ry:n maahanmuuttajatyössä. Tulevaisuudessa tehtäväni kehittyvät ViaDia Turku ry:n strategian mukaan.

 

Olet ollut ulkomailla aikaisemmin työssä. Missä maassa olit ja millaista työtä teit siellä?

Olin työharjoittelussa ruokatarvikelahjoituksia käsittelevässä kansalaisjärjestössä Argentiinassa. Järjestö ottaa vastaan kauppojen ja yritysten lahjoituksia ja hävikkituotteita ja toimittaa ne pienemmissä erissä noin sadalle ruoka-apua vähävaraisille tarjoavalle järjestölle. Tehtäviini kuuluivat muun muassa tilausten suunnittelu ja valmistelu varastossa, varaston järjestely, asiakaspalvelu, toimiston avustavat tehtävät ja vierailut ruoanjakopaikoissa. Kokemuksen kautta kiinnostukseni heräsi työhön, jossa voin auttaa heikossa asemassa olevia ihmisiä ja vaikuttaa ympäristöni hyvinvointiin. Avuntarve eri maissa on tietysti erilaista, mutta hävikkiruoan ja köyhyyden olemassaolo on koko maailmalle yhteistä.