Vammaistyö


Vammaistyö


Vammaistyön kautta pyrimme tukemaan ja ideoimaan keinoja, joilla vammaisille luodaan mahdollisuuksia parempaan osallisuuteen seurakunnissa.

Haluamme edistää seuraavia asioita:

1. Osallisuus. Toivomme, että jokaisella vammaisella on mahdollisuus osallistua Vapaakirkon toimintaan ilman esteitä, jolloin tämä lisäisi myös omaisten mahdollisuutta osallistua tapahtumiin.

2. Esteettömyys. Haluamme tiedottaa esteettömyydestä ja olla rohkaisemassa eri keinoista. Esteettömyys on paljon muutakin kuin liuskat rappusissa; se on mm. huolehtimista mikrofonien kunnosta niin, etteivät ne vingu tai räpsyvien kattovalojen korjaamista.

3. Tieto. Pyrimme lisäämään tietoa vammaisuudesta niin
seurakuntalaisille kuin työntekijöille. Lisäksi tavoitteenamme on järjestää tapahtumia, joissa on erilaisia luentoja omaisille.

4. Selkokieli. Haluamme lisätä ymmärrystä selkokielestä sekä puheissa (selkokieliset jumalanpalvelukset) että merkeissä (ovatko WC:t helposti löydettävissä ja merkit helposti ymmärrettävissä).

5. Kesäjuhlat. Kesäjuhlille pyritään vuosittain järjestämään vammaisten perheille oma tapaaminen, taukotila jossa voi levähtää sekä selkokielinen lyhytjumis, joka samalla palvelisi myös vanhuksia ja maahanmuuttajia.

Vammaistyöalan yhdyshenkilö on Anne-Maria Koivistoinen ja hänen työparinaan toimii Pia Vilkman

anne-maria.koivistoinen@viadia.fi puh . 044 302 0962

pia.vilkman@viadia.fi puh. 0440 499 999

Vammaistyöalan työryhmään kuuluvat; Jasmiina Aardema, Riitta-Liisa Kangasluoma, Jenna Koivistoinen ja Anni Harada