ViaDia Länsi-Uusimaa ry

Suunnitelma koronataudin leviämisen ehkäisemiseksi Senioritalolla

TIIVISTELMÄ

Ravitsemisliikkeen yleiset velvollisuudet:

Ravitsemisliikkeen on ilmoitettava asiakkaikseen saapuville näkyvästi, ettei henkilö, jolla on koronavirustartuntaan sopivia oireita, saa tulla ravitsemisliikkeeseen.

Ravitsemisliikkeen on huolehdittava siitä, että sen:

  1. asiakkaille on varattu mahdollisuus käsien pesuun/ desinfiointiin

Tiloihin tullessasi, desinfioi kätesi! Voit pestä ja desinfioida kätesi myös asiakas wc:ssä.Senioritalon eteisessä on 1. käsiendesinfiointipiste. Huomaa käsienpesu- ja yskimisohjeet!

  • käyttämät kalusteet, astiat ja muut asiakkaiden kosketettaviksi tulevat pinnat  pidetään puhtaina siten, etteivät ne aiheuta tartuntataudin leviämisen vaaraa.

Ovenkahvat ja muut asiakkaiden kosketeltavat pinnat desinfioidaan 2 t välein. Ruokailuvälineet palautetaan astiakärryyn tai työntekijä noutaa astiat. Työntekijä tarjoilee kaiken tarjottavan.  Asiakkaat eivät pääse koskettelemaan tarjottavia.

  • asiakkaat saavat toimintaohjeet riittävän etäisyyden ylläpitämisestä ja muista noudatettavista tartuntataudin leviämistä estävistä toimintatavoista. Asiakastiloihin otetaan sisälle max 20 henkilöä kerrallaan. Turvaväleistä infotaan lattialla olevien tarrojen ja seinällä olevien ohjeiden avulla. Henkilökunta käyttää kasvomaskia tai visiiriä. Kasvomaskin tai visiirin käyttöä suositellaan myös asiakkaille.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee olla oma istumapaikkansa pöydän ääressä.

Kalusteet sijoitetaan niin, että seurueiden /asiakkaiden väli on vähintään 1-2 metriä.

Asiakkaiden palvelukäytännöt ja ravitsemisliikkeen toiminta on järjestetty seuraavasti, jotta asiakasmäärät eivät ylity ja ettei tarpeetonta tungosta pääse syntymään.

Tilaukset tiskillä hoidetaan turvavälejä käyttäen. Tarvittaessa turvaväleistä muistutetaan suullisesti. Tiskille sijoitetut suojapleksit ehkäisevät tartuntatauteihin altistumista.

Muuta huomioitavaa

ViaDia Senioritalo on ollut asiakkailta suljettuna 27.11.2020 lähtien ja avataan jälleen 13.1.2021. Kaikki ryhmätoiminta ja tilaisuudet ovat edelleen tauolla.

Maksutapana suositellaan maksukortin käyttöä.

Mahdollisen koronaan altistumisen jäljittämiseksi, keräämme asiakkaidemme nimiä ja puhelinnumeroita. Säilytämme listaa 10 vrk, jonka jälkeen lista hävitetään.

PYYNNÖSTÄ SAAT KOKO KORONATAUDIN LEVIÄMISEN EHKÄISYSUUNNITELMAN LUETTAVAKSI!