ViaDia Länsi-Uusimaa ry

Tiedote ruokaa lahjoittaville kauppiaille ja ruoka-apua hakeville ihmisille

ViaDia Länsi-Uusimaa ry:n ruoka-aputoiminnan periaatteet

  • Ruoka-apu on tarkoitettu yksinomaan hyväntekeväisyyteen ja tuotteita ei saa toimittaa myytäväksi. Kaikki jaettava ruoka on ilmaista ja vastikkeetonta.
  • Ruoka jaetaan tasa-arvoisuusperiaatteen mukaisesti katsomatta ihmisen henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kuten ikään, maantieteelliseen alkuperään, uskontoon yms.
  • Mikäli epäasiallista käytöstä ilmenee ruokajaon yhteydessä, pyrimme aina puuttumaan siihen välittömästi. Epäkohdista pyydämme ilmoittamaan ruoka-avusta vastaavalle henkilölle: Timo Kulta, timo.kulta@viadia.fi
  • Noudatamme viranomaisohjeistuksia erityisesti Ruokaviraston ohjeistusta.
  • Ruokatarvikkeita käsittelevät vakituiset vapaaehtoiset ovat suorittaneet hygieniapassin. Uusille vapaaehtoisille työntekijöille pyrimme hankkimaan hygieniapassit.
  • Ennen jakoa ja jaon aikana käymme läpi ja lajittelemme elintarvikkeet ja poistamme ruokajakoon sopimattomat tuotteet.
  • Elintarvikkeet luovutetaan ennen viimeisen käyttöpäivän umpeutumista. Parasta ennen -merkityn elintarvikkeen voi luovuttaa päiväyksen jälkeen, jos siinä ei ole merkkejä pilaantumisesta.
  • Pakastettuna olleen tuotteen luovutuksen yhteydessä kerrotaan, että tuote on pakastettu, sulatettu tuote tulee käyttää pian ja sitä ei tule jäädyttää uudelleen.
  • Ruoka-apua jaetaan täysin vapaaehtoisvoimin. Myös vapaaehtoiset työntekijät ovat oikeutettuja ruoka-avun saamiseen.
  • Vapaaehtoistyöntekijät kuljettavat apua tarvitsevien koteihin ruokakasseja vaihtelevia määriä esimerkiksi liikuntaesteisille henkilöille.
  • Valmistamme lounaan joka 2. viikko ruoka-avusta saamiemme ruokien turvin. Ruokailu on täysin ilmaista. Ruokailu on tarkoitettu ruoka-apua tarvitseville.