ViaDia Pohjois-Savo ry

JÄRJESTÖPOHJAISTA SOSIAALISTA KUNTOUTUSTA JA KRISTILLISTÄ PÄIHDETYÖTÄ POHJOIS-SAVOSSA

ViaDia Pohjois-Savo ry on Vapaakirkon diakoniajärjestö, jonka kattojärjestönä toimii valtakunnallinen ViaDia ry. ViaDia Pohjois-Savon toimipisteissä Kuopiossa, Karttulassa, Juankoskella, Siilinjärvellä, Suonenjoella, Tuusniemellä ja Varkaudessa kehitetään ja tuotetaan työvoimapalveluja, kuntouttavaa työtoimintaa ja vankikuntoutusta.

Toimipisteissä rakennetaan sosiaalisen kuntoutuksen toimintamalleja, jotka perustuvat asiakkaille merkitykselliseen vertaistukeen ja osallisuuteen moniammatillisen tuen turvin.

ViaDia Pohjois-Savo ry

ViaDia Pohjois-Savon toimipisteissä kehitetään erilaista työllistävää päivätoimintaa, esimerkiksi ruoka-aputyötä, sosiaalisia muuttopalveluja, kierrätystoimintaa, asumisen tukipalveluja sekä kristillisen päihdeosaston toimintaa Kuopion vankilassa.

Työtä tehdään erityisesti pitkäaikaistyöttömien, päihdekuntoutujien ja rikostaustaisten parissa yhteistyössä työvoimahallinnon, kuntien sosiaalitoimen ja rikosseuraamuslaitoksen kanssa.

Tavoitteena on varustaa yhteiskunnallisesti heikoimmassa asemassa olevia lähimmäisiä palaamaan takaisin yhteiskuntaan heidän turvaverkkojensa avulla Pohjois-Savon alueella. Kehittämishankkeet ovat tärkeä osa toimintaa.

elyeu