Vanhustyö


Vanhustyö


Vanhustyön lähtökohtana on evankelioiva vanhustyö sekä oikea-aikaisesti kohdistettu apu, tuki ja rinnalla kulkeminen. Vanhustyö on sydämen työtä, joka kohtaa käsiparit ja on samalla mielekästä sekä avunantajalle että vanhukselle.

Vanhustyötä tehdään kaikkialla, eikä se ole vain tekemistä, vaan myös läsnäolemista vanhemman ihmisen kanssa. Jokaisella vanhuksella on tarpeita, jotka ovat yhteisöllisiä ja yksilöllisiä. Siksi vanhustyöllä pyrimme kohtaamaan jokaisen vanhuksen yksilönä ja näin tukemaan heitä elämässä.

Meidät jokainen on kutsuttu auttamaan toinen toisiamme ja hoivaamaan niitä, jotka ovat heikommassa asemassa. Jokainen meistä voi antaa oman osuutensa haluamallaan tavalla – oli se sitten läsnäoloa tai vanhustyön rahallista tukemista.

Vanhuus on parhaimmillaan elämän tarkoituksellisuuden kokemista ja ylläpitämistä loppuun saakka. Jos pystymme ylläpitämään elämän tarkoituksellisuutta ja merkityksellisyyttä, on helpompi kestää elämää rajoittavia tekijöitä. Tämä on tavoitteemme ja se mihin pyrimme. Pyrimme siis tekemään elämän elämisen arvoiseksi loppuun saakka.

Lataa ja tulosta SVK:n seurakuntavaltuutuslomake:  Seurakuntavaltuutus (PDF)


Vanhustyö – Kaiken ikää samalla tiellä. from ViaDia ry on Vimeo.