ViaDia ry vuosikertomus 2017


ViaDia ry vuosikertomus 2017


Lataa vuosikertomus 2017 (PDF) >>

Yleistä vuodesta 2017

”Unelmoimme palvelusta joka muuttaa Suomen”. Tämä näkylauseke on ollut ViaDia-liikkeen matkassa jo useamman vuoden. Vuoden 2017 jälkeen voimme todeta, että näinkin laaja-alainen näkylauseke on ollut tarpeen ja ohjannut kulkuamme kuin majakan valo. Tänään olemme aidosti valtakunnallinen vaikuttaja Suomessa. ViaDia-liikkeen vaikutus ulottuu niin tuhansien ruoka-aputyön asiakkaiden saamasta avusta yksittäiseen asiakkaaseen Hämeenlinnan vankilassa.

Toimintavuosi oli ViaDia ry:n kahdeksaskymmenesensimmäinen (81.) vuosi. ViaDia ry on perustettu 20.1.1936 (Kristillinen raittiusliitto r.y. nimellä) ja saanut ViaDia-nimen vuonna 2007. Yhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä taustayhteisönä toimivan Suomen Vapaakirkon diakoniatyön kanssa. Toimintavuonna perustettiin kolme uutta paikallisyhdistystä, jotka olivat: ViaDia Outokumpu ry, ViaDia Suolahti ry ja ViaDia Kyrönmaa ry. Vuoden 2017 aikana ViaDia Juuka ry lakkautettiin. Vuoden lopussa oli 32 ViaDia-paikallisyhdistystä.

ViaDia-liikkeen kasvu jatkui edelleen vankan historiallisen pohjan turvin vakiintuneessa tilanteessa ja paikallisyhdistyksien rooli kolmannen sektorin toimijoina eri paikkakunnilla vahvistui. ViaDia ry:lle haettu ViaDia Duuni IV -hanke käynnistyi vuoden 2017 syksyllä STEAlta saadun hankeavustuksen turvin. STEAn myönteiset päätökset joulukuussa ja STM-avustus ruoka-aputyöhön auttavat ViaDia-liikettä kulkemaan tulevaisuudessakin unelmaa kohti. Toimintavuosi oli ensimmäinen kokonainen vuosi jolloin ViaDia ry:n toimisto oli Tampereella ja toimintavuoden aikana sääntömääräiseksi kotipaikaksi vahvistui Tampere.